2019-05-23 09:11:13• hírek • Közlemény

Vizitáció Lázáriban: Építkező és közösségépítő gyülekezetben tettek látogatást

Építkező és közösségépítő gyülekezetben tett látogatást a Szatmári Református Egyházmegye Vizitációs Bizottsága.

Szerdán délután indult el Király Lajos esperes és csapata. Az előző napokban Szilágyi István Róbert számvevő elvégezte feladatát a gyülekezetben. Délután 17 órától a presbitergyűlésen Nagy Erika missziói előadó mondta el igei gondolatait, Győrbíró Sándor katekétikai- és Rácz Ervin ifjúsági előadó pedig buzdította a presbitériumot.

 

A 18 órától kezdődő istentiszteleten Kiss József egyházmegyei főjegyző Péter csodálatos halfogásának története alapján bátorított, majd Király Lajos esperes és Puskás Csaba egyházmegyei főgondnok is a 127. zsoltárt idézte: „Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon az építők.” Képíró Gyula helyi lelkipásztor bőséggel megköszönte a vizitációs bizottság szeretetét, aki valóban minden egyházlátogatásra a segítés és testvériség szándékával érkeznek.

 

A lelkipásztor és Póti Csaba helyi főgondnok csapatával látványos eredményt értek el az építkezés területén. Elhangzott az is, hogy talán sehol nincs annyi közmunka és közösségépítő esemény, mint a lázári reformátusoknál.

 

A tavaszi időszakban ez volt a bizottság utolsó vizitációja. Ősszel folytatják, ha Isten is úgy akarja.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: